Alpint er artig, men hvordan komme i gang

Det å komme seg i bakken, er noe man burde gjøre langt oftere. En dag eller noen timer med ski på bena, er virkelig noe som gjør godt både for kropp og sjel. Som barn og ungdom var jeg virkelig ivrig, men etter som årene har gått har det blitt færre og færre turer på meg. Det er ikke det at lysten ikke er der, men føler for hvert år at det blir hardere og hardere å komme seg i gang igjen. Ski er for folk i alle aldre, men at man finner mest ungdom i bakkene er det nok ikke noen tvil om.

Alpint er artig, men hvordan komme i gang
Alpint er artig, men hvordan komme i gang

Bakker for alla nivå

For de som har planer om å komme i gang med alpint, er det mange tilbud. Man skal ikke bekymre seg for at man ikke mestrer det, det finnes stort sett bakker for alle nivå og ferdigheter. I de store skianleggene finnes det ofte skiskoler med dyktige instruktører, det kan være en måte å lære seg teknikk og øke ferdighetene sine på. Skiskoler finnes både for barn og voksne.

Sosialt er viktig

Eten om det er med vennegjengen, familie eller kolleger, det å ha det sosialt og morsomt i bakken er viktig. Alpint er som det meste annet, man skal kose seg og ha det gøy. Om man ikke behersker alt med tanke på teknikk og ferdigheter, skal man ikke kvie seg for å kaste seg med. Det er bare å ta tiden til hjelp, og det er ikke flaut å falle. Men husk å ikke overvurder egne ferdigheter, det er viktig å tenke sikkerhet for seg selv og andre.

Skiskoler

Enten om det er ski eller brett man skal lære seg, så finnes det skiskoler, og kurs å melde seg på. Det er ikke noe problem å lære seg mye på egenhånd, men jeg tror nok veien blir kortere og resultatet bedre med en instruktør som kan hjelpe deg på veien.

På nettet finnes det mye opplysninger om hvor man finner slike tilbud, alle de store alpinanleggene har det. Det er også mulig å melde seg på kurs hos skiklubber. De fleste har info om dette på sine hjemmesider.

Det er viktig å huske at det er ikke bare nybegynnere som melder seg på kurs, det er som regel lagt opp slik at det tilbys kurs på alle nivå.

Skiskole for barn har følgende målsetting:

Kunne tilby barneløyper som er tilpasset barnets ferdigheter, og ikke minst det å kunne leke og lære på samme tid. Her treffer man andre barn, læring handler også om det sosiale.

En annen fordel med skiskole for barna, er jo at foreldre kan få tatt seg noen turer mens den eller de håpefulle er på skiskole.

Når det gjelder skiskole for voksne, er det mye av det samme opplegget. Det er viktig å føle mestring enten man er barn eller voksen, dette oppnår man lettest ved å ikke starte i for tøffe bakker. Husk alt kommer steg for steg folkens.